به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ مینو رفیعی بعد از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه بطور متوسط و بر اساس آمارهای جمعآوری شده بین 30 تا 40 هزار نوزاد معلول یا دارای اختلال ژنتیکی به دنیا میآیند، اظهارداشت: از بین اینها بسیاری از اینها قابل پیشگیری است. بر اساس بررسیهای صورت گرفته 50 درصد از ناشنواییها، نابینایی ها و عقب ماندگیهای قابل پیشگیری هستند.
وی گفت: متاسفانه آماری از ازدواجهای فامیلی در کشور نداریم و این درحالی است در مناطقی که قومیتها زندگی میکنند آمار ازدواجهای فامیلی بالاست.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی ادامه داد: هماکنون حدود 180 مرکز مشاورهای در کشور وجود دارد که در سال گذشته بیش از 90 هزار نفر به این مراکز جهت دریافت خدمات مشاورهای مراجعه کردهاند که از این تعداد 70 درصد مربوط به ازدواجهای فامیلی و مابقی به زوجهای غیرفامیلی بوده است.
وی ادامه داد: با اجرای طرح مشاوره ژنتیکی در سطح کشور میتوان از بروز معلولیتهای ناشی از ژنتیکی به شدت جلوگیری کرد که این نیاز به همکاری سایر دستگاهها و مخصوصاً مجلس شورای اسلامی دارد.
رفیعی اضافه کرد: هم اکنون لایحه اجباری شدن مشاوره ژنتیک قبل از ازدواجها به هیئت دولت ارسال شده است و هماکنون این لایحه در کمیسیون اجتماعی دولت درحال بررسی است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به هیچ وجه موازی کاری با وزارت بهداشت نیست چرا که سازمان بهزیستی تنها در بخش مشاوره ژنتیک فعال است
نظر شما